Bases

TAM! CONCURS DE MÚSICS EMERGENTS

Si tens un grup emergent o novell ara tens la oportunitat d’apuntar-te al primer concurs de música de Terrassa, i optar a tocar en un concert i a premis que t’ajudaran a la divulgació del teu grup. El TAM! és un concurs dirigit a grups i músics emergents de Terrassa i la comarca del Vallès Occidental que té l’objectiu de donar suport al teixit musical del territori i facilitar la seva difusió.

L’organitza els Bucs Baumann -equipament del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa que gestiona l’entitat per la Promoció Cultural Indirecte- i la Casa de la Música de Terrassa.

Qui hi pot participar?

 •  Grups i solistes que habitualment assagin dins del Vallès Occidental.
 •  Els seus membres han de ser menors de 35 anys. En el cas dels grups, es considerarà grup jove el que tingui, almenys, dos membres en aquesta franja d’edat. En cas de duos hauran de ser menors de 35 anys la meitat del grup, o sigui un dels dos.
 •  Els grups i solistes que es presentin, en cas de ser seleccionats, han de poder tocar temes propis i originals durant un mínim de 20 minuts en el moment del concurs.
 •  Queden excloses aquelles formacions o solistes que tinguin un contracte discogràfic o de management vigent.

Què cal fer per inscriure’s?

Tots els artistes que hi vulguin participar hauran d’entrar al web del concurs http://www.tam.cat i omplir un formulari amb les dades del grup. El formulari es pot omplir on-line al web del concurs o bé presencialment al Servei de Joventut (Av. Jacquard, 1 – Terrassa).

Per a poder ser acceptats, els i les participants hauran d’afegir en el formulari un enllaç amb una cançó original i un enllaç d’una fotografia recent. Ambdues hauran d’estar penjades a un espai web (si teniu algun dubte sobre com fer-ho us podeu dirigir al servei de joventut).

Fins quan es pot fer la inscripció?

La inscripció al concurs es podrà fer fins l’8 d’abril de 2014. Es podrà comprovar, en temps real, els noms i el nombre d’inscrits al concurs a través del web http://www.tam.cat.

Com es farà la selecció?

D’entre totes les propostes rebudes, un jurat format específicament per l’ocasió, seleccionarà un màxim de 6 formacions o solistes que participaran en un concert. El jurat establirà 2 categories en funció de l’estil musical. Una categoria lligada a una línia més rock, hard-rock, metal i variants; i una altra, més pop, indie, jazz, blues o propostes acústiques. El resultat de la selecció es farà públic al web del concurs el divendres 11 d’abril. Com a criteri de selecció es tindrà en compte sobretot l’originalitat i la qualitat de les propostes musicals, així com el fet que siguin propostes noves i d’artistes novells.

Per altra banda, hi haurà un 7è grup que es seleccionarà a partir d’una votació popular a la web del concurs que, tot i no optar als premis, tindrà l’oportunitat de participar al concert. El grup que tingui més comentaris al seu espai serà el seleccionat. En cas que el grup més comentat coincideixi amb un dels grups triat pel jurat es seleccionarà el següent.

Quan es farà el concert?

El dissabte 26 d’abril a la plaça del Progrés tindrà lloc una marató de concerts amb els 7 grups i solistes seleccionats. Cada grup tindrà entre 20 i 30 minuts per defensar la seva música en directe. En el concert el jurat decidirà els guanyadors del concurs en base a la posada en escena i el directe dels 6 finalistes que opten a premi. El concert acabarà amb l’actuació del grup seleccionat pel públic. Als grups seleccionats se’ls demanarà un rider. Aquest s’adequarà a les característiques tècniques de les que es disposin. També se’ls informarà de l’ordre i els horaris d’actuació.

Qui farà de jurat i quins criteris de valoració tindrà?

El jurat està format per un membre de Bucs Baumann, un membre de la Casa de la música de Terrassa, Oriol Pagès gerent de Rock & Classics, Jaume Pagès (Jaumëtic), mànager artístic i Consultor de Ultra/Sony ATV, i Quim Serra, músic i productor musical. El jurat tindrà en compte aspectes com l’originalitat, la composició, la posada en escena, el directe o la connexió amb el públic, entre d’altres. El concurs té l’objectiu de fomentar els grups de música o solistes emergents, per tant, es valorarà especialment aquells grups o solistes que tinguin el seu recorregut poc extens (concerts realitzats, discs o maquetes editades, etc.). El jurat, en qualsevol moment, pot declarar deserts qualsevol dels premis previstos. El seu veredicte és inapel·lable.

Premis

Al final del concert s’anunciaran els guanyadors del concurs.

1er PREMI:

 • Edició d’un videoclip. L’autor es decidirà a la Masterclass de Lyona, artista visual que ha treballat en videoclips de Love of Lesbian, Sidonie, Maria Coma i Beth. La Lyona tutoritzarà el procés de creació del videoclip. Veure més informació a l’apartat de masterclass.
 • Edició d’un book de fotografies. L’autor es decidirà a la Masterclass de Noemí Elias, fotògrafa de la revista Enderrock. Ha fotografiat a artistes com Quimi Portet, Marc Parrot, Le Petit Ramon, La Troba Kung-Fu i Mishima, entre d’altres. La Noemí tutoritzarà el procés de creació de les fotografies. Veure més informació a l’apartat de masterclass.
 • L’enregistrament d’una cançó als Bucs Baumann.
 • Acte de presentació del videoclip i del book de fotos.
 • Gira de concerts per les 5 cases de la música de Catalunya: Terrassa, Mataró, Hospitalet, Manresa i Salt-Girona.

ALTRES PREMIS:
Els 4 grups restants dels seleccionats pel jurat podran gaudir d’un concert de promoció durant el 2014

Altres

 • Els grups guanyadors cedeixen a l’organització els drets d’imatge i reproducció del videoclip i els concerts per a realitzar accions de difusió, amb possibilitat d’edició, amb finalitat documental, promocional i no lucrativa.
 • El material presentat al concurs no es retornarà i formarà part de la borsa de grups que gestiona Bucs Baumann a través d’Indirecte i la Casa de la Música de Terrassa.
 • La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.
 • Qualsevol situació no prevista serà resolta per l’organització.
 • L’organització es reserva el dret de canviar les bases per qüestions de força major.
 • L’incompliment d’algun d’aquests punts suposarà la desqualificació del grup o solista.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s